kecaj, zweryfikowana, to znaczy...?
Austria na narty w grudniu - ktoś był?
Zwiń
X
-
Austria na narty w grudniu - ktoś był?
Dość z nienacka pojawił się pomysł krótkiego grudniowego (7-11 albo 14-18) wyjazdu na narty od Austrii. W związku z tym prośby do tych co bywali albo mają wiedzę o podpowiedzi:
- czy są jakieś ograniczenia dla aut bez DPFa?
- czy narty można wieźć w środku? (jedziemy w dwie osoby o2 oczywiście :-)
- czy są drogi na których obowiązkowe jest posiadanie (choćby ich użycie nie było konieczne) łańcuchów na koła?
- czy jest jakieś dodatkowe wyposażenie samoachodu które trzeba mieć (albo dobrze jest mieć)?
- czy wogóle warto w tym terminie :-) ?
- gdzie warto?
- czy lepiej zamówić sobie noclegi i karnety z góry przez internet czy też ryzykować poszukiwania na miejscu?
- może ktoś ma jakiś sprawdzony kontakt/nocleg/link i chciałby polecić - proszę zwłaszcza chodzi mi o oferty typu skifree itp
Dziękuję i pozdrawiam.sotdi
-
-
Zamieszczone przez sotdi- czy są jakieś ograniczenia dla aut bez DPFa?
Zamieszczone przez sotdi- czy narty można wieźć w środku? (jedziemy w dwie osoby o2 oczywiście
Zamieszczone przez sotdi- czy są drogi na których obowiązkowe jest posiadanie (choćby ich użycie nie było konieczne) łańcuchów na koła?
Zamieszczone przez sotdi- czy jest jakieś dodatkowe wyposażenie samoachodu które trzeba mieć (albo dobrze jest mieć)?
Zamieszczone przez sotdi- czy wogóle warto w tym terminie
Zamieszczone przez sotdi- gdzie warto?
Zamieszczone przez sotdi- czy lepiej zamówić sobie noclegi i karnety z góry przez internet czy też ryzykować poszukiwania na miejscu?
Komentarz
-
-
sotdi, jeżdżę autem wyposażonym tak jak w kraju. Jedno co jest ważne to jeżeli będziesz udezal w miejscowości pow. 1700m to weź sobie łańcuchy na koła. Na górskich drogach mogą być potrzebne okresowo. Na razie śniegu brak do 2000m. Osobiscie dziś sprawdzalem na 1750 metrach w Zurs i Lech .Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
-
proponuję zilertal: http://www.zillertalinfo.eu/
co prawda byliśmy w styczniu i lutym - noclegi mieliśmy zarezerwowane przez internet z dużym wyprzedzeniem , karnety przez internet lub z rezerwacją pobytu, miałem łancuchy- ale nie musiałem ich zakładać, pamiętaj o winiecie na austriackie autostrady
pozdrwiamO II fl kombi elegance
Komentarz
-
-
Na Hintertuxie w Zillertal sezon trwa caly rok. Dojazd bez łańcuchów po płaskim jak np. do Szczyrku.
Ale na początku grudnia jest zazwyczaj tyle sniegu, że reszta ośrodków (no może poza Zillertall Arena południowe nasłonecznienie i dość nisko położona) ma uruchomione trasy najwyżej położone.
Komentarz
-
-
Dziękuję jeszcze raz za wskazówki. Trochę mnie zmartwiliście możliwym brakiem śniegu - w swej naiwności ;-) zakładałem że początek sezonu narciarskiego jest równoznaczny z dostępem do naśnieżonych tras. A ośrodki które sprawdzałem (m.in. w Tyrolu i Styrii) zaczynają sezon 1 albo 8 grudnia. No coż albo trzeba jechać dalej na lodowiec albo ryzykować brak śniegu.
pozdrawiam.sotdi
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez sotdiNo coż albo trzeba jechać dalej na lodowiec albo ryzykować brak śniegu.
[ Dodano: Nie 25 Lis, 12 14:04 ]
sotdi, W tej chwili żadne wyciągi nie chodzą z braku śniegu do powiedzmy 2300m..Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
-
[quote="AdamB"]Zamieszczone przez sotdiNo coż albo trzeba jechać dalej na lodowiec albo ryzykować brak śniegu.
przydatny link - dzięki
W tej chwili żadne wyciągi nie chodzą z braku śniegu do powiedzmy 2300m...
:-(sotdi
Komentarz
-
-
Ja polecam Lodowiec ZUGSPITZE w GA-PA w niemczech w kwietniu tego roku miałem okazje tam być 3 dni i byłem zadowolony lodowiec jest położyny na wys.2630m.n.p.m jak dobrze pamietam myśle że tam już śnieg raczej jest
Mariusz
Spoty Tarnowskie
Mam do sprzedania wyłącznik zespolony Octavia II po lifcie 5KO 953 507AS osłone poduszki kierownicy i tunel środkowy
Komentarz
-
-
sotdi, ogarnij to:
Lodowiec Stubai ✓ Narciarstwo & Snowpark & Wędrówki na ponad 3.000m ✓ w Tyrolu ✓ Zapewniona śnieżność od października do maja » Odkryj największy obszar narciarski na lodowcu w Austrii!
Jak widać 66km tras otwartych w tej chwili. Stubai został zresztą wybrany za najlepszy lodowiec w Europie. Ja byłem tam trzy razy (co prawda zawsze luty-marzec) i gorąco polecam.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez rowereksotdi, ogarnij to:
Lodowiec Stubai ✓ Narciarstwo & Snowpark & Wędrówki na ponad 3.000m ✓ w Tyrolu ✓ Zapewniona śnieżność od października do maja » Odkryj największy obszar narciarski na lodowcu w Austrii!
Jak widać 66km tras otwartych w tej chwili. Stubai został zresztą wybrany za najlepszy lodowiec w Europie. Ja byłem tam trzy razy (co prawda zawsze luty-marzec) i gorąco polecam.
dzięki raz jeszczesotdi
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ArundillJa polecam Kaprun lub Zell am See super miejsca i lodowiec Kitzsteinhorn gdzie warunki do jazdy na narty są cały rok
Pozdrawiam
pierowotny plan zakładał wyjazd i skorzystanie z promocji w rodzaju openski/freeski czy coś w tym stylu z okazji rozpoczęcia sezonu. Jednak chyba trzeba będzie zmienić założenia.
pozdrawiamsotdi
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez sotdidziękuję za kolejną podpowiedź muszę to solidnie przetrawić
Duży plus ze jest to najbliższy dla nas lodowiec wiec nie trzeba się daleko zapuszczać a austrie, ale co za tym idzie spotkasz tam dużo naszych rodaków Ale ogólnie bardzo polecam.
Pozdrawiam
Komentarz
-
Komentarz